Eficienta Energetica, masuratori determinari pierderi de presiune
Descriere Produs
Un sistem de aer comprimat eficient energetic este doar atunci cand se priveste intregul sistem si se trateaza ca atare. Pentru aceasta impreuna cu Boge si cu echipamentul AIReport (Figura 1) putem sa evaluam si sa tragem concluzii si sa aducem imbunatatiri al sistemului de aer comprimat.Cel mai important parametru pentru eficienta unei statii de aer comprimat este consumul de energie.
Cata putere consuma utilizatorul pentru m³ de aer comprimat produs sau consumat ?
Se produce atat aer comprimat de cat este nevoie de fapt?
- Rata de pierderi de aer comprimat este un criteriu forate important pentru eficacitatea sistemului. Acesta ar trebui să fie cat mai mic posibil.
- Acelasi lucru este valabil si pentru o cadere de presiune cat mai mica intre producatorul de aer comprimat ( compresor ) si consumatori ( intre 0,2 si 0,5 bar ).
- Presiunea maxima generata de compresor, trebuie sa fie cat mai jos posibil reglata pentru a avea un proces de productie eficient si economic ( o crestere a presiune de 1 bar inseamna un consum energetic pentru acelasi compresor cu 7% )
Cel mai rapid se poate face intr-un sistem de aer comprimat determinarea caderilor de presiune din retelele de aer comprimat utilizand instrumente de detecatere ultrasonice (Figura 2 si PDF 1 si 2) si timpul de functionare al compresorului cu surub in regimurile de lucru ( sarcina, gol, oprit si cele mai eficient, cu o masurare cu AIReport (Figura 1).
O astfel de masurare pe parcursul mai multor zile de productie arunca o lumina cu privire la combinația ideala a statiei de compresoare (combinatia ideala de compresoare) cu functionarea pe baza economica "aer cu masura dupa necesar"
Aerul comprimat este un mediu de lucru flexibil si universal. Multe procese sunt imposibile fara aer comprimat. In acest sens aerul comprimat are in principiu, valoarea lui. Trebuie doar sa exploatam in mod consecvent potentialul de economie care se regaseste intr-un sistem complet de producere, stocare, preparare si transport aer comprmat.
De exemplu in Germania cele aproximativ 60.000 de statii de aer comprimat consuma 14 miliarde kWh de energie electrică anual. Aceasta corespunde cu 5% din consumul de energie electrica a intregii industrii germana iar (Sursa: Institutul Fraunhofer pentru Sisteme de Cercetare si Inovare ISI) potentialul imens de economisire a energiei este de 30%.
AUDIT-ul de AER COMPRIMAT
Inspectia periodica, detaliata este: cantitatea de aer comprimat optima la presiunea ceruta de procesul de fabricatie, calitatea aerului comprimat, productia eficienta si economica de aer comprimat.
Auditul evaluaeaza toate domeniile, de la productia, stocarea, prepararea - tratarea ( uscarea si filtrarea ) tratarea, distributia si controlul aerului comprimat. Deci, vom descoperi orice sursa de eroare de la fluxurile de producere si preparare pana la pierderile de presiune din retele.
Cele mai mari costuri energetice datorate pierderilor sunt data de scurgerile ( pierderile ) din retelele de aer comprimat. Ele pot fi rezolvate prin masuri rapide si de multe ori cu costuri reduse.
Cu inspectii periodice ale facilitatilor si corectiile eventual necesare, rezultatele la economiile de energie vor aparea cat de curand.
Va recomandam sa efectuati urmatoarele teste:
- masurarea consumului de aer comprimat
- analiza necesarului
- punctul de roua ( PDP )
- asigurarea permanenta a calitatii
- controlul vibratiilor
- evitarea timpilor morti scumpi
- detectarea pierderilor
- reducerea efectiva a costurilor
- masurarea nivelului de zgomot
- minimizarea nivelului de zgomot
- verificarea uleiului
- verificarea rapida a calitatii
- TAN-check
- determinareavalorii TAN a uleiului de compresor prin testul de scuturare
Specificatii Tehnice